Hallo, mijn naam is Esther Sierveld. Ik ben geboren en getogen in Heerlen, de oude mijnstreek. Daar ben ik nog regelmatig te vinden bij mijn familie en vrienden en sowieso met carnaval.

Na de middelbare school ging ik naar de HEAO. In het bedrijfsleven vond ik geen voldoening en ik besloot om de PABO te gaan doen. Vanuit het basisonderwijs kwam ik snel in het VMBO terecht. Na een jaar heb ik de stap gezet om naar het Westen te verhuizen voor een baan. Cupido deed ook zijn werk, want ik ontmoette direct mijn Haarlemse man. We zijn inmiddels getrouwd en hebben een dochter. Ik geniet met volle teugen van het gezinsleven.
Ik heb tien jaar met plezier in het VMBO gewerkt. Na een pauze van vier jaar, heb ik besloten om weer het basisonderwijs in te gaan. Dit kwam door mijn lessen ‘Sterrenkunde op een skippybal', mijn grote interesse is sterrenkunde, die ik gegeven heb voor een basisschoolproject. 
Via de vervangingspool kwam ik op de Tijo. Wat een fijne sfeer trof ik hier aan. Ik kom iedere dag met plezier naar mijn werk om samen met dit team en de ouders, dat te geven wat onze leerlingen nodig hebben.