Bart Smulders

Ik ben Bart Smulders, sinds 1 april 2018 werk ik op de Tijo. In de korte loopbaan bij de Tijo heb ik les gegeven aan de gehele bovenbouw. Het mooie aan mijn vak is dat ik elke dag weer met veel plezier aan het werk ga. Ik kom van oorsprong uit de ICT-wereld, maar sinds ik in het onderwijs werk is mijn plezier in werken enorm toegenomen.

Ik ben getrouwd met Wil en heb 2 kinderen (Gijs en Eefje) en vier kleinkinderen (Renee, Skye, Kai en Jax). Mijn zoon woont in Australië, waar we om het jaar naartoe gaan. Dat blijft een prachtige belevenis, ook al zijn we er nu al zo vaak geweest.

Mijn dochter woont gelukkig vlakbij, in Noordwijkerhout, daardoor hebben we in ieder geval nog twee kleinkinderen dichtbij wonen. Wijzelf hebben een prachtig stekkie in de Zilk.

Dit schooljaar sta ik in groep 7. Een jaar waarin de kinderen veel nieuwe stof te verwerken krijgen. Nagenoeg alles van rekenen, taal en spelling dat binnen het basisonderwijs wordt aangeboden, passeert de revue. Het plannen, organiseren en het omgaan met timemanagement wordt dit jaar extra serieus genomen. We proberen de kinderen als het ware aan de hand mee te nemen voor de grote stap naar het middelbaar onderwijs.

Mijn streven is om een positieve leeromgeving te creëren waarin ieder kind zich thuis voelt. Respect en humor vind ik daarbij enorm belangrijk. Kinderen komen, in mijn ogen, pas echt tot leren indien ze dat in een gezond en veilig klimaat kunnen doen. Voor mij is ieder kind in de groep even belangrijk.

Als Rots & Water docent, dramadocent en ICT-Coördinator probeer ik samen met mijn collega’s de lijnen uit te zetten en te bewaken op het gebied van sociale en emotionele omgangsvormen en ICT.