Bart Smulders

Ik ben Bart Smulders, sinds 1 april 2018 werk ik op de Tijo. Eerst in groep 7 en toen ben ik meegelift naar groep 8. Het mooie aan mijn vak is dat ik elke dag weer met veel plezier aan het werk ga. Ik kom van oorsprong uit de ICT-wereld, maar sinds ik in het onderwijs werk is mijn plezier in werken enorm toegenomen.

Ik ben getrouwd met Wil en heb 2 kinderen (Gijs en Eefje) en vier kleinkinderen (Renee, Skye, Kai en Jax). Mijn zoon woont in Australië, waar we om het jaar naartoe gaan. Dat blijft een prachtige belevenis, ook al zijn we er nu al zo vaak geweest. Mijn dochter woont gelukkig vlakbij, in Noordwijkerhout, daardoor hebben we in ieder geval nog twee kleinkinderen dichtbij wonen.

Wijzelf hebben een prachtig stekkie in de Zilk.

In groep 8 help ik de kinderen met hun overgang naar het voortgezet onderwijs. Een mooi en belangrijk proces waar veel tijd in gestoken wordt. Het is de bedoeling dat ieder kind een school vindt in het voortgezet onderwijs die bij hem/haar past. Eigenlijk heeft iedere collega hier een cruciale rol in (gehad). Ook worden de ouders hier natuurlijk bij betrokken. Zo zijn we dus gezamenlijk bezig met de toekomst van ieder kind. Mooier kan toch niet!

Mijn streven is om een positieve leeromgeving te creëren waarin ieder kind zich thuis voelt. Respect en humor vind ik daarbij enorm belangrijk. Kinderen komen, in mijn ogen, pas echt tot leren indien ze dat in een gezond en veilig klimaat kunnen doen. Voor mij is ieder kind in de groep even belangrijk.

Als cultuurbegeleider en ICT-Coördinator probeer ik samen met mijn collega’s de lijnen uit te zetten en te bewaken op het gebied van cultuur en ICT